RTN
Español English
NetDrawings

.  Gray House  .

House.
Ciudad de Buenos Aires. 2013.

This construction of a ground floor and a mezzanine is implanted in a relatively large “L” shaped plot, and it was conceived as an attachment to the main house. This is why although its front faces the street; it was designed backwards, with the interior of the lot as the center of the project. For this reason, its volumetry begins in concrete wall perimeter fence surrounding the site. The roof, which folds and merges up to these walls, becomes the landscape and the main façade that is viewed from the rooms of the big house. Under this roof, a large south-facing window lights up all of the interior space and connects to the garden.
At nighttime, this relationship is reversed since it is the internal space the one shedding light over the garden. The street front, as a counterpoint, is neutral and introverted. As a sole accident, a large centennial ginkgo tree penetrates the volumetry that makes up a patio to the saunas in the ground floor. Functionally, it is in this annexed space, gathered in two sectors, where all of uses of recreation and health of the house are located. The interior is dominated by a water mirror conceived as part of a living space and not as a pool, and a dining area with a grill.
An all gray concrete (dark) exterior opposes an entire all white interior, interrupted only by a large finished in teak piece that covers the entire west face.

PILETA DESE ARRIBA FRENTE DETALLE GINKGO CONTRAFRENTE CONTRAFRENTE PARCIAL COMEDOR ESCALERA 1 PILETA PB PILETA ENTREPISO HACIA EL CIELORRASO HACIA EL JARDIN DETALLE ENTREPISO